Weeroverzicht - 12-10-2017
Vooral vandaag af en toe zon en op de meeste plaatsen droog
Opgesteld op donderdag 12 oktober 2017 om 07.09 uur

De zon is vandaag van tijd tot tijd te zien, maar geregeld drijven er ook wolkenvelden over. Vanochtend is er vooral in het noorden nog een enkele lichte bui mogelijk. De middagtemperatuur komt rond 16°C uit. De wind is westelijk en boven land matig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig, eerst mogelijk nog hard. In de kustgebieden neemt de wind geleidelijk af, maar in het noordelijk kustgebied blijft de wind nog lange tijd krachtig. In de loop van de middag wordt de wind overal matig van kracht en in de avond draait de wind naar zuidwest.


In de nacht naar vrijdag zijn er naast brede opklaringen ook wolkenvelden. In het uiterste zuidoosten kan in de loop van de nacht wat lichte motregen vallen, elders blijft het droog. Minima komen uit op 9°C in het noordoosten en 13°C aan zee. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig.



 


Vrijdag overdag is het bewolkt en blijft het vrijwel overal droog. In de loop van de dag kan vooral in het zuidoosten de zon af en toe doorbreken. De middagtemperatuur loopt uiteen van 17°C in het noorden tot lokaal 20°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is matig, aan de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig. (Bron: KNMI)