Weeroverzicht - 18-05-2017
Weinig zon en van tijd tot tijd regen
Opgesteld op donderdag 18 mei 2017 om 07.24 uur

Er is veel bewolking en in een groot deel van het land regent het van tijd tot tijd. In de loop van de ochtend wordt het in het westen overwegend droog. In de middag gaat de zon daar af en toe schijnen. In het oosten blijft het tot laat in de middag regenen en wordt de neerslag buiig van karakter. De middagtemperaturen lopen uiteen van 16°C aan zee tot 20°C in het uiterste oosten. De meest matige wind komt uit westelijke richtingen. In de loop van de middag wordt de wind noordelijk.


Vanavond en komende nacht is het half tot zwaar bewolkt met van het zuiden uit enkele buien. De minimumtemperatuur ligt tussen de 11°C in het noorden en 15°C in het zuidoosten van het land. De wind draait van noordoost naar zuidoost en is matig boven land, in de kustgebieden en boven het IJsselmeer af en toe (vrij) krachtig.



 


Vrijdag overdag is het eerst overwegend bewolkt en regent het op meerdere plaatsen af en toe. In de loop van de middag is de zon van het zuiden uit ook af en toe te zien en komen er nog enkele buien voor. De middagtemperatuur loopt uiteen van 14°C langs de westkust tot lokaal 21°C in het noordoosten. De wind draait van zuidoost naar zuidwest en is matig tot vrij krachtig, langs de kust en boven het IJsselmeer een groot deel van de dag krachtig tot hard, 6 à 7 Bft. (Bron: KNMI)