Weeroverzicht - 01-02-2018
Winterse buien, kans op lokale gladheid
Opgesteld op donderdag 01 februari 2018 om 06.02 uur

Vandaag schijnt de zon af en toe en trekken er enkele buien van west naar oost over het land. Daarbij is er kans op onweer en vooral in de ochtend kunnen de buien nog winters van karakter zijn met plaatselijk kortdurende gladheid. Verder is in de eerste helft van de ochtend in het oosten en zuiden nog lokaal gladheid mogelijk door bevriezing van natte weggedeelten. De maximumtemperatuur komt uit op ongeveer 6°C. Er staat boven land een matige zuidwestenwind, aan zee en op het IJsselmeer is de wind meer westelijk en vrij krachtig tot krachtig, 5 tot 6 Bft.


In de loop van de avond en de nacht naar vrijdag neemt de buienactiviteit van het noordwesten uit toe, waarbij vooral in het zuidoosten en oosten van het land de kans op winterse neerslag opnieuw toeneemt. De wind draait daarbij geleidelijk naar west en blijft matig, in de kustgebieden vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6 à 7 Bft. De minimumtemperatuur loopt uiteen van circa 1°C in het oosten en zuidoosten tot 5°C aan zee.


Vrijdag overdag trekken er talrijke pittige buien van noordwest naar zuidoost over het land, plaatselijk met korrelhagel en onweer. Aanvankelijk is er weinig ruimte voor de zon. In de loop van de middag en avond neemt de buienactiviteit van het westen uit af en komen er geleidelijk meer opklaringen. De maximumtemperatuur komt uit op ongeveer 6°C. De wind draait verder naar noordwest en wordt geleidelijk zwak, in de kustgebieden matig, en aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, 5 à 6 Bft.