Weeroverzicht - 26-01-2018
Wolkenvelden en kans op een bui, aanvankelijk lokaal (dichte) mist
Opgesteld op vrijdag 26 januari 2018 om 05.44 uur

In een groot deel van het land is het opgeklaard, in het zuidoosten is er echter meer (hoge) bewolking aanwezig. In opklaringsgebieden komt er op meerdere plekken mist voor en lokaal is er ook sprake van dichte mist. Aan zee kan er een enkele bui voorkomen. In de loop van de ochtend lost de mist langzaam op, er ontstaat wel tamelijk veel (laaghangende) bewolking. Op enkele plaatsen breekt de zon door en in de middag kan er landinwaarts een enkele bui ontstaan. De maximumtemperatuur ligt rond 8°C. De wind draait van zuid naar zuidwest en is zwak tot matig.


Komende nacht zijn er wolkenvelden, soms klaart het wat op. Het blijft droog en lokaal ontstaat er in opklaringen wederom mist. De minimumtemperatuur ligt rond 2°C. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig.




 
 
 


Morgen is er eerst plaatselijk mist. Op een enkele plek laat de zon zich even zien, in de middag neemt de bewolking verder toe. De middagtemperatuur wordt ongeveer 7°C. In de avond trekt een gebied met (mot)regen van west naar oost over het land. De zuidwestelijke wind is matig en wordt aan de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard. Later kan langs de (noord)westkust de wind stormachtig worden. (Bron: KNMI)