This website uses cookies. Read about how we use cookies. OK

                               
Weeroverzicht - 19-10-2017
Eerst enkele mistbanken, daarna af en toe zon. Morgen soms (buiige) regen
Opgesteld op donderdag 19 oktober 2017 om 06.59 uur

Vanochtend zijn er opklaringen en komen er plaatselijke enkele mistbanken voor. De mistbanken lossen halverwege de ochtend op waarna de zon tevoorschijn komt. Deze wordt vanmiddag wel met enige regelmatig afgeschermd door sluierbewolking. In de avond neemt van het westen uit de bewolking toe, maar het blijft nog overwegend droog. De middagtemperaturen lopen uiteen van 17°C in het noorden tot 21°C in het zuiden. De zuid- tot zuidoostenwind is zwak tot matig, aan zee later vrij krachtig.


In de nacht naar vrijdag is het bewolkt en is er in het oosten kans op enkele buien. Later in de nacht bereikt een zone met regen het zuidwesten. De minimumtemperatuur komt uit rond 13°C. De wind, uit zuid tot zuidoost, is matig en aan de kust en op het IJsselmeer krachtig. 


Vrijdagochtend trekt de regen naar het noordoosten weg en klaart het tijdelijk op. In de middag raakt het opnieuw bewolkt en vooral in de noordelijke helft valt er van tijd tot tijd (buiige) regen. Het zuidoosten blijft overwegend droog met af en toe zon. Het wordt minder warm als vandaag met maximumtemperaturen tussen 13°C in het noordwesten tot lokaal nog 17°C in het zuidoosten. De wind draait in de ochtend naar zuidwest en neemt in kracht toe naar vrij krachtig boven land en aan de kust naar krachtig tot hard, 6-7 Bft. (Bron: KNMI)