Weeroverzicht - 01-02-2017
Geleidelijk meer bewolking en regen. Morgen af en toe zon en meest droog
Opgesteld op woensdag 01 februari 2017 om 06.03 uur

Enkele opklaringen bewegen van zuid naar noord over het land. Lokaal kan nog mist ontstaan en op sommige plaatsen kan het door bevriezing glad worden. Vanuit het zuidwesten komt langzaam dikkere bewolking binnen drijven, later gevolgd door wat (mot)regen. De bewolking en de (mot)regen breiden zich langzaam noordoostwaarts uit maar in het noordoosten schijnt eerst nog de zon. Vanavond kan in vrijwel het gehele land wat regen vallen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 9 graden in het zuiden tot 5 graden in het noordoosten van het land. De zuidoostenwind is matig, en draait later in de middag en avond naar een zuidelijke richting.


In de nacht naar donderdag wordt het wisselend bewolkt en trekt de regen naar het noordoosten weg. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 6 graden in het zuidwesten tot 3°C in het noordoosten van het land. De zuidoostelijke wind is matig, langs de kust af en toe vrij krachtig.



 


Donderdag overdag is er af en toe zon. Overdag blijft het droog, pas in de avond neemt van het zuidwesten uit de kans op regen toe. Het wordt (zeer) zacht met een middagtemperatuur die uiteenloopt van 9°C in het noordoosten tot wel 13°C in het zuiden van het land. De zuidoostenwind is meest matig. (Bron: KNMI)