Weeroverzicht - 24-02-2017
Wisselend bewolkt en een enkele bui, overdag ook zon
Opgesteld op vrijdag 24 februari 2017 om 05.59 uur

Het is wisselend bewolkt en lokaal komen enkele buien voor, hierbij is aanvankelijk ook een kleine kans op korrelhagel en natte sneeuw. De temperatuur ligt rond 3°C. De west- tot noordwestenwind is matig, aan zee en (vrij) krachtig.




 
 
 


Overdag wisselen stapelwolken en zon elkaar af en komt er met name in het zuiden een bui voor, daarbij is een kleine kans op natte sneeuw. In de loop van de middag wordt het van het westen uit meest droog. De maximumtemperatuur ligt rond 7°C. Er staat een overwegend matige noordwestelijke wind.



 


Komende nacht zijn er vooral in het oosten en zuidoosten nog opklaringen. In de loop van de nacht neemt in het westen en noordwesten de bewolking toe, maat het blijft waarschijnlijk nog droog. De minima lopen uiteen van net iets onder het vriespunt in het oosten tot +4°C aan zee. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig, maar neemt later aan zee toe naar vrij krachtig.
 


Zaterdag overdag neemt de bewolking verder toe en valt er van tijd tot tijd regen, vooral in het midden en noorden. De maximumtemperatuur lopen uiteen van 5°C in het noordoosten tot ongeveer 8°C in het zuidwesten. In de loop van de dag neemt de zuid- tot zuidwestenwind toe naar matig tot vrij krachtig, in de kustgebieden naar krachtig tot hard. (Bron: KNMI)