Weeroverzicht - 10-02-2017
Wolkenvelden, later kans op lichte sneeuw
Opgesteld op vrijdag 10 februari 2017 om 06.06 uur

Er zijn uitgestrekte wolkenvelden aanwezig met waarschijnlijk slechts lokaal een opklaring. In de loop van de middag wordt de bewolking dikker en neemt in het zuiden de kans op lichte (mot)sneeuw toe. Vanavond neemt ook elders de kans op lichte sneeuw toe. Door de sneeuw is plaatselijk gladheid mogelijk. De temperatuur ligt vanmorgen vroeg tussen -2°C en -5°C, in combinatie met de wind ligt de gevoelstemperatuur dan op veel plaatsen net onder de -10°C. De maximumtemperaturen liggen in het noorden net onder het vriespunt, in het zuiden iets daarboven. De oost- tot noordoosten wind is meest matig, op de Wadden en boven het IJsselmeer vrij krachtig.


Komende nacht overheerst de bewolking en hier en daar valt (lichte) sneeuw. Hierdoor is lokale gladheid mogelijk. Het vriest licht en de noordoostelijke wind is zwak tot matig.





 
 
 


Zaterdag overdag is het half tot zwaar bewolkt met soms regen of (natte) sneeuw. De middagtemperatuur ligt tussen +1°C en +4°C, in Limburg mogelijk enkele graden hoger. De oost- tot noordoostenwind is zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied af en toe vrij krachtig. (Bron: KNMI)