Weeroverzicht - 28-10-2016
Vandaag bewolkt, morgen perioden met zon
Opgesteld op vrijdag 28 oktober 2016 om 07.21 uur

Vanochtend is er veel bewolking en kan er af en toe lichte regen of motregen vallen. In de loop van de middag komen er in het noorden opklaringen voor. De maximumtemperatuur ligt rond 14°C. De west- tot zuidwestenwind is matig, aan de kust en boven het IJsselmeer af en toe vrij krachtig. In de loop van de dag neemt de wind geleidelijk af.
 


Komende nacht zijn er in de noordelijke helft van het land opklaringen en koelt het in het noordoosten af naar lokaal 3°C. In de zuidelijke helft van het land blijft het overwegend bewolkt en kan valt er soms nog wat lichte regen of motregen, daar wordt het niet kouder dan een graad of 11. Bovendien kan in het midden en zuiden van het land in de loop van de nacht lokaal mist ontstaan. De wind komt uit richtingen tussen west en noordwest en is zwak, langs de kust matig, in de zuidelijke helft van het land valt de wind in de tweede helft van de nacht zelfs geheel weg.


Zaterdagochtend schijnt vooral in de noordelijke helft van het land de zon, in het midden en zuiden komen ook mistbanken en wolkenvelden voor. In de middag is er overal ruimte voor de zon. Later in de middag en avond komt er van het westen uit weer meer bewolking. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 13°C in het noordoosten tot lokaal 16°C in het zuidwesten van het land. De wind is aanvankelijk zwak en veranderlijk maar wordt in de loop van de dag zwak westelijk. (Bron: KNMI)