Weeroverzicht - 06-06-2017
Wisselvallig en veel wind
Opgesteld op dinsdag 06 juni 2017 om 07.15 uur

Er is veel bewolking en er valt af en toe regen. In de loop van de ochtend bereikt een zone met buien het zuidwesten en trekt noordoostwaarts. Hierbij komt in het noorden en oosten mogelijk onweer voor en zijn windstoten tot ca. 75 km/uur mogelijk. Deze zone verlaat het land in de eerste helft van de middag. Daarna wordt het tijdelijk droger met nog slechts een enkele bui, mogelijk met onweer en windstoten tot ca. 75 km/h. De zuid- tot zuidoostenwind draait geleidelijk naar west tot zuidwest en neemt daarbij fors toe: landinwaarts naar vrij krachtig tot krachtig, langs de westkust en op het IJsselmeer naar hard tot stormachtig, 7 of 8 Bft. In de kustprovincies en in het zuiden zijn dan zware windstoten rond 75 km/uur mogelijk, aan zee tot circa 90 km/uur. De maximumtemperatuur ligt rond 17°C, in het noordoosten kan het nog 20°C worden.


Tegen de avond bereikt een volgend gebied met (buiige) regen het noordwesten van het land. In de nacht naar woensdag zijn er vooral in de noordwestelijke helft nog enkele buien, in het zuidoosten zijn er opklaringen. De minimumtemperatuur ligt rond 12°C. De wind is zuidwestelijk en neemt landinwaarts af naar matig, aan de kust is de wind krachtig of hard, in het noordwestelijk kustgebied af en toe stormachtig. Aan de kust zijn er nog steeds (zware) windstoten tot ongeveer 80 km/uur.


Op woensdag is het bewolkt met regelmatig buien. In het zuiden zijn er ook langere droge perioden en in de namiddag klaart het van het zuidwesten uit wat op. De (zuid)westenwind is landinwaarts vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer hard tot stormachtig, 7 à 8 Bft. In de kustgebieden komen tot in de middag zware windstoten voor van 75-90 km/uur. In de loop van de middag en avond neemt de wind langzaam af, boven land naar matig, aan zee en op het IJsselmeer naar (vrij) krachtig. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 13°C in het noordoosten tot lokaal 19°C in het zuidoosten. (Bron: KNMI)