Weeroverzicht - 16-05-2018
Af en toe zon, vanmiddag in Limburg een (onweers)bui
Opgesteld op woensdag 16 mei 2018 om 07.02 uur

Vanochtend begint met wolkenvelden en in het oosten, midden en zuiden valt hieruit plaatselijk wat lichte regen. Vanmiddag komen er in het uiterste oosten en zuidoosten, met name in Limburg, enkele regen- of onweersbuien tot ontwikkeling. Elders is het dan droog en zijn er perioden met zon. In het begin van de avond wordt het overal droog met brede opklaringen. De maximumtemperatuur ligt tussen 16°C in de kustgebieden en lokaal 23°C in het zuidoosten. De noordelijke wind neemt toe naar matig tot vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer naar krachtig.


Komende nacht zijn er brede opklaringen en is het droog. De minimumtemperaturen komen daarbij rond 8°C uit. De noordenwind is matig, in de kustgebieden en boven het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.




 
 
 


Morgen overdag overheerst in het noorden de bewolking, verder naar het zuiden breekt de bewolking geleidelijk en komt de zon geregeld tevoorschijn. Het blijft droog en met maximumtemperaturen van 13°C aan zee tot lokaal 18°C in het zuidoosten wordt het koeler dan vandaag. De wind is noord- tot noordwestelijk en blijft matig, in de kustgebieden en boven het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig. (Bron: KNMI)