Weeroverzicht - 10-07-2017
Zomers warm en later enkele buien, mogelijk met onweer
Opgesteld op maandag 10 juli 2017 om 07.02 uur

Er is vrij veel bewolking aanwezig en in de loop van de ochtend kan er van het zuiden uit lokaal regen vallen. In de middag kan de zon even doorbreken. Later in de middag komen er enkele buien tot ontwikkeling, vooral in het zuidoosten en oosten ook met onweer en een kleine kans op hagel. Het wordt op veel plaatsen zomers warm met temperaturen rond 25°C, alleen vlak aan zee is het iets koeler. Aanvankelijk staat er een zwakke veranderlijke wind, in de loop van de middag wordt de wind overal westelijk.


In de nacht naar dinsdag klaart het deels op, al kan er in het noorden nog steeds een enkele bui voorkomen. De minimumtemperatuur ligt rond 15°C. De wind is zuidwestelijk en zwak tot matig van kracht, aan de zuidwestkust wordt de wind tijdelijk vrij krachtig.




 
 
 


Morgenochtend is er lokaal een enkele bui aanwezig, toch is er ook ruimte voor de zon. In de middag krijgt de bewolking steeds meer de overhand en ontstaan er op meer plaatsen buien. Met een maximumtemperatuur van ca. 22°C is het wat koeler dan vandaag. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, aan zee en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtig. (Bron: KNMI)