Weeroverzicht - 15-01-2017
In de kustgebieden enkele winterse buien
Opgesteld op zondag 15 januari 2017 om 05.59 uur

In de kustprovincies is het wisselend bewolkt en komen er winterse buien voor, elders in het land is het droog en zijn er brede opklaringen. De temperatuur loopt uiteen van enkele graden boven het vriespunt vlak aan zee tot lokaal -4°C in het oosten en zuidoosten. Het kan plaatselijk glad zijn door bevriezing van natte weggedeelten en in de kustprovincies ook nog door winterse neerslag. Landinwaarts is de wind zwak tot matig uit een westelijke richting. In de kustgebieden is de wind noordwestelijk en aan zee vrij krachtig, de wind neemt geleidelijk verder af.


Overdag schijnt eerst af en toe de zon, maar is vooral in de kustgebieden nog een enkele winterse bui mogelijk. In de loop van de dag neemt van het westen uit de bewolking toe. De maximumtemperatuur ligt rond +4°C. Er staat een zwakke tot matige wind uit een west tot noordwestelijke richting. Aan de kust neemt de wind af naar matig.
 


In de avond en de nacht naar maandag komen er geleidelijk meer opklaringen, mogelijk kan er lokaal nog wat lichte sneeuw vallen. Verder kunnen er zich lokaal mistbanken vormen. Het wordt een koude nacht met minimumtemperaturen van iets onder het vriespunt langs de kust tot lokaal -6°C in het oosten van het land. Opnieuw kan het plaatselijk glad worden door bevriezing van natte weggedeelten. De wind draait geleidelijk naar een noordoostelijke richting en is overwegend matig.


Maandag kunnen in de ochtend nog enkele mistbanken voorkomen, verder wordt het een droge dag met zonnige perioden. De maxima lopen uiteen van rond het vriespunt in het oosten van het land tot lokaal nog +3°C in het noordwestelijk kustgebied. De noordoostelijke wind is overwegend matig. (Bron: KNMI).