Weeroverzicht - 30-01-2017
Bewolkt en regenachtig, van het westen uit droger
Opgesteld op maandag 30 januari 2017 om 06.16 uur

Het is zwaar bewolkt en regenachtig, vanochtend wordt het van het westen uit langzaam droger. In het oosten wordt het pas in de loop van de middag droog. Verder blijft het overal zwaar bewolkt en nevelig, lokaal is mist niet geheel uitgesloten. De middagtemperaturen lopen uiteen van 3°C in het noorden tot 8°C in het zuiden. De wind is in de ochtend matig en komt uit richtingen tussen zuid en zuidoost. Gedurende de middag en avond draait de wind overal naar richtingen tussen noord en noordwest. De wind is dan matig, in het Waddengebied vrij krachtig.


In de nacht naar dinsdag is het overwegend bewolkt en droog. Lokaal zou een enkele opklaring ontstaan. De minima komen uit rond +1°C, in een opklaring daalt de temperatuur naar -1°C, met lokaal kans op gladheid als gevolg van bevriezing van natte wegen. Bovendien zou er plaatselijk een ondiepe mistbank kunnen ontstaan. De wind is zwak en komt uit uiteenlopende richtingen.
 


Ook dinsdag overdag is het meest bewolkt en zijn opklaringen schaars. In de loop van de middag zou de zon nog even tevoorschijn kunnen komen. Het blijft vrijwel overal droog. De middagtemperatuur ligt rond 4°C. De wind is aanvankelijk zwak en veranderlijk, maar krijgt vanaf de middag steeds meer een zuidoostelijke richting. In de avond trekt de wind aan naar matig, met uitzondering van het oosten. (Bron: KNMI)