Weeroverzicht - 28-01-2017
Wolkenvelden, soms zon, vanavond lokaal lichte regen
Opgesteld op zaterdag 28 januari 2017 om 05.50 uur

Vandaag trekken er wolkenvelden over het land en blijft het vrijwel overal droog. Slechts af en toe komt de zon tevoorschijn. De zuidoostenwind is matig, aan de kust van tijd tot tijd vrij krachtig. In de loop van de middag wordt de bewolking van het westen uit dikker. Vooral in de avond is er kans op lichte regen of motregen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 6°C in het noorden tot 9°C in het zuiden van het land. De wind wordt geleidelijk zuidelijk en is matig, langs de kust af en toe vrij krachtig.


In de nacht naar zondag maakt met name het noordwesten kans op een bui. Elders blijft het meest droog en kunnen er enkele opklaringen voorkomen. De minimumtemperatuur ligt op de meeste plaatsen net boven het vriespunt en de zuidelijke wind is matig, langs de kust (vrij) krachtig.



 


Zondag overdag is er af en toe ruimte voor de zon, maar vooral in het midden en noorden is er meer bewolking en kan er af en toe wat buiige regen vallen. De middagtemperatuur ligt rond de 6 graden. De zuidelijke wind is matig, langs de kust af en toe krachtig. (Bron: KNMI)