Weeroverzicht - 22-01-2017
Overdag op veel plaatsen zonnig. Maandag vrij veel bewolking.
Opgesteld op zondag 22 januari 2017 om 05.54 uur

Het is onbewolkt en vooral in het westen en noordwesten komt eerst lokaal grondmist of een enkele mistbank voor. Overdag lost de eventueel aanwezige mist langzaam op en wordt het op veel plaatsen zonnig. In de middag neemt in het westen de bewolking toe. De temperaturen liggen vanmorgen vroeg tussen de -2°C in het noordelijk kustgebied en rond de -8°C in het zuiden. Het wordt op de meeste plaatsen 2 tot 4°C. De wind is zwak, aanvankelijk uit richtingen tussen zuidoost en zuidwest, later uit uiteenlopende richtingen.


Komende nacht zijn er opklaringen, afgewisseld door wolkenvelden. In de opklaringsgebieden kan mist ontstaan. De temperatuur daalt naar waarden tussen +1°C het Waddengebied en -6°C op een enkele plaats in het zuidoosten van het land. Er is een kans op lokale gladheid. De wind is zwak en komt uit een zuidwestelijke richting.



 


Maandag overdag blijft er tamelijk veel bewolking aanwezig en de mist lost in de ochtend op. In het noordwesten en noorden van het land trekken er mogelijk enkele lichte buien vanaf zee binnen. Niet uitgesloten is dat deze in eerste helft van de ochtend voor plaatselijke gladheid zorgen. De temperatuur loopt in de middag op naar ongeveer 2°C in het zuidoosten tot 6°C aan zee. De wind is zuidwestelijk en zwak, aan de kust af en toe matig. (Bron: KNMI)