Weeroverzicht - 16-01-2017
Vrij koud winterweer
Opgesteld op maandag 16 januari 2017 om 05.51 uur

Vanochtend hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen, het is op de meeste plaatsen droog. In het zuiden en oosten van het land komt ook plaatselijk dichte mist voor, elders komen alleen lokaal mistbanken voor. Plaatselijk kan het glad zijn door bevriezing van natte weggedeelten. Van het noordoosten uit verdwijnt de bewolking geleidelijk en op de meeste plaatsen wordt het dan ook een vrij zonnig dag. In het oosten en zuiden kan de mist mogelijk hardnekkig zijn. De maxima lopen uiteen van rond het vriespunt in het oosten en zuidoosten van het land tot lokaal nog +3°C in het noordwestelijk kustgebied. In hardnekkige mistgebieden blijft het licht vriezen. De wind is aanvankelijk zwak uit uiteenlopende richtingen, maar wordt geleidelijk overal noordoostelijk.


Vanavond en in nacht naar dinsdag zijn er flinke opklaringen, plaatselijk kan er weer mist ontstaan. Op veel plaatsen gaat het matig vriezen en daar waar een sneeuwdek aanwezig is zelfs strenge vorst mogelijk. De veranderlijke wind is zwak.




 
 
 


Dinsdag overdag zal de mist op de meeste plaatsen oplossen waardoor er veel ruimte zal zijn voor de zon. De temperatuur ligt in de middag rond het vriespunt en de wind blijft zwak en veranderlijk. (Bron: KNMI)