Weeroverzicht - 18-01-2018
Enige uren (zware) westerstorm en zeer zware windstoten
Opgesteld op donderdag 18 januari 2018 om 05.15 uur

Vanochtend trekt de regen naar het oosten weg, in het noord(oosten) komt eerst nog (natte) sneeuw voor. In de provincie Groningen zou dit in de eerste helft van de ochtend tijdelijk tot gladheid kunnen leiden. De krachtige tot harde zuidwestenwind gaat verder toenemen en draait naar een westelijke tot noordwestelijke richting. Boven land wordt de wind krachtig tot hard, mogelijk stormachtig. Langs de kust komt er enige tijd een (zware) westerstorm te staan, 9 Bft, mogelijk 10 Bft. Vanaf halverwege de ochtend tot in de eerste helft van de middag zijn op veel plaatsen zeer zware windstoten mogelijk van 100-120 km/uur, aan zee mogelijk 130 km/h. In de tweede helft van de middag neemt de west- tot noordwestenwind snel af, boven land naar matig, aan zee en op het IJsselmeer naar vrij krachtig. In de middag is het wisselend bewolkt met enkele buien, later mogelijk met winterse neerslag en onweer. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 4°C in het noordoosten tot 10°C in het uiterste zuiden.


In de nacht naar vrijdag zijn er wolkenvelden en komen er enkele (winterse) buien voor, mogelijk met onweer. Hierbij zou het dieper landinwaarts plaatselijk en kortstondig glad kunnen worden. De minimumtemperatuur varieert van 5°C in het zuidwesten tot 0°C in het noordoosten. De westelijke wind is zwak tot matig, aan zee (vrij) krachtig.
 


Vrijdag overdag is het wisselend bewolkt en trekken er enkele (winterse) buien, mogelijk met onweer, oostwaarts over het land. Later op de dag neemt daarbij de kans op plaatselijke gladheid toe. De maxima komen rond 5°C uit. De west- tot zuidwestelijke wind is zwak tot matig, aan zee mogelijk vrij krachtig. (Bron: KNMI)