Weeroverzicht - 05-01-2018
Enkele buien
Opgesteld op vrijdag 05 januari 2018 om 06.12 uur

Half tot zwaar bewolkt met verspreid over het land enkele buien. De middagtemperatuur komt uit op ongeveer 8°C. De west tot zuidwestelijke wind is matig, in de kustgebieden vrij krachtig, vooral in het noordelijk kustgebied soms krachtig, 6 Bft. Later in de middag en in de avond neemt de wind in het noorden enige tijd toe naar vrij krachtig boven land en krachtig tot hard in de kustgebieden, 6 tot 7 Bft.


In de nacht naar zaterdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af en kan er nog een bui voorkomen. In opklaringsgebieden kan lokaal mist ontstaan. De minimumtemperatuur ligt landinwaarts rond het vriespunt, aan zee wordt het ca. 3°C. De wind neemt in de loop van de nacht af naar zwak tot matig en draait naar zuid tot zuidwest.
 


Zaterdag overdag schijnt de zon af en toe. Het blijft op de meeste plaatsen droog, lokaal kan een bui voorkomen. De middagtemperatuur komt uit rond 6°C. De wind is eerst veranderlijk en zwak tot matig. In de loop van de middag wordt de wind noordoostelijk en neemt aan zee en op het IJsselmeer toe naar vrij krachtig of krachtig, 5 tot 6 Bft. (Bron: KNMI)