Weeroverzicht - 08-05-2017
Van het noorden uit zon
Opgesteld op maandag 08 mei 2017 om 07.04 uur

Het is momenteel bewolkt en lokaal valt er lichte motregen. Aan het einde van de ochtend komen er van het noorden uit opklaringen binnen die zich in de middag verder zuidwaarts uitbreiden. Het zuiden krijgt pas in de loop van de middag de zon te zien. De wind is noordwest en overwegend matig van kracht. De wind draait in de loop van de dag naar noord tot noordoost en wordt vlagerig, matig tot vrij krachtig boven land en lokaal krachtig langs de kust. De maximumtemperatuur ligt tussen 11 graden in het Waddengebied en 15 graden in het midden en zuiden.


Komende nacht is het op veel plaatsen helder en koelt het flink af. De minimumtemperatuur ligt rond 2 graden met op veel plaatsen vorst aan de grond. De noordelijke wind is zwak tot matig, langs de kust mogelijk nog vrij krachtig.




 
 
 


Morgen komen er in de loop van de ochtend van het noorden uit wolkenvelden binnen. In het zuiden is het eerst vrij zonnig, daar ontstaan in de middag enkele stapelwolken. In het noordoosten is een enkele lichte regenbui niet uitgesloten, elders blijft het droog. De temperatuur blijft met een matige noordenwind 's middags rond 15 graden steken, in het noordelijk kustgebied wordt het niet warmer dan een graad of 10. (Bron: KNMI)