Weeroverzicht - 25-12-2017
Bewolkt en af en toe motregen. Tweede Kerstdag eerst onstuimig
Opgesteld op maandag 25 december 2017 om 06.08 uur

De bewolking houdt vandaag de overhand. Vooral in de ochtend valt er hier en daar wat motregen. Het is zacht met maximumtemperaturen rond 9°C. De zuidwestelijke wind draait later op de dag naar het zuiden en is matig tot vrij krachtig. Langs de kust en op het IJsselmeer staat een krachtige tot harde wind.



 


De nacht naar dinsdag begint met enkele opklaringen, maar al snel neemt de bewolking van het westen uit toe en aan het einde van de nacht gaat het in het westen regenen. De minimumtemperatuur komt uit rond 4°C. De zuidelijke wind is vrij krachtig boven land en krachtig tot hard langs de kust en op het IJsselmeer.



 


Tweede Kerstdag trekt er 's ochtends een regenzone van zuidwest naar noordoost over het land. De westelijke wind trekt daarbij fors aan. Langs de kust wordt de wind stormachtig, 8 Bft, boven land krachtig, 6 Bft. Gedurende de ochtend zijn er zware windstoten mogelijk van 75-90 km/h, lokaal 90-100 km/h. In de middag neemt de wind geleidelijk af naar matig boven land en krachtig langs de kust. Dan klaart het ook op en wordt het op een enkele bui na droog. De maximumtemperatuur bedraagt ongeveer 7°C. (Bron: KNMI)