Weeroverzicht - 29-12-2017
Overdag perioden met natte sneeuw en regen
Opgesteld op vrijdag 29 december 2017 om 05.35 uur

Er zijn brede opklaringen en het is vrijwel overal droog. Aan het begin van de ochtend is er landinwaarts lokaal kans op gladheid door bevriezing. Aan het einde van de ochtend valt er van het zuidwesten uit natte sneeuw of regen, in het uiterste oosten kan er sneeuw vallen. In het midden en oosten kan lokaal de (natte) sneeuw tijdelijk even blijven liggen en is er een kleine kans op gladheid. De maximumtemperatuur ligt rond 5°C, maar in natte sneeuw kan de temperatuur vooral in het midden en oosten lokaal tot net iets boven nul dalen. De wind draait van zuidwest naar zuid tot zuidoost en is boven land matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig, in het Waddengebied hard.


In de loop van de avond wordt het van het westen uit droog en klaart het deels op. Komende nacht raakt het vervolgens van het zuidwesten uit weer volledig bewolkt en gaat het regenen. In het uiterste noordoosten blijft het tot aan de ochtend nog droog. De minimumtemperatuur ligt nabij het vriespunt in het oosten van het land en rond 3°C in het westen van het land. De wind is zuidelijk en draait in de avond naar het westen en neemt dan aan zee overal toe naar krachtig tot hard, verder landinwaarts wordt de wind matig tot vrij krachtig. In de nacht wordt de wind zuidwestelijk en matig, aan zee (vrij) krachtig.


Morgen begint de dag regenachtig en bewolkt. In de loop van de ochtend wordt het van het zuidwesten uit droog, in het noordoosten is dat pas het geval aan het begin van de middag. In de middag is de zon af en toe te zien. Ook kunnen er nog enkele buien tot ontwikkeling komen. De maximumtemperatuur ligt rond 9°C in het Waddengebied en rond 12°C in het zuiden van het land. De zuidelijke wind is matig, af en toe vrij krachtig en neemt aan zee en op het IJsselmeer toe naar krachtig. In de middag draait de wind vervolgens naar het zuidwesten en neemt dan aan zee en op het IJsselmeer tijdelijk toe naar hard. (Bron: KNMI)