Weeroverzicht - 22-08-2017
Perioden met zon, morgen op veel plaatsen zomers warm
Opgesteld op dinsdag 22 augustus 2017 om 06.52 uur

Vanochtend trekken er wolkenvelden over het land, maar het is vrijwel overal droog. In het zuidwesten zijn er al flinke opklaringen. Geleidelijk lossen ook elders de wolkenvelden grotendeels op en krijgen we perioden met zon en enkele stapelwolken. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 20°C in het noorden tot 25°C in het zuiden. De oostelijke wind is zwak tot matig.
 


In de nacht naar woensdag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af en het blijft droog. De minimumtemperaturen lopen uiteen van 15°C in Zeeland tot lokaal 7°C in het uiterste noordoosten. Er staat een zwakke oostelijke wind.




 
 
 


De woensdag begint tamelijk zonnig en droog, maar in de loop van de dag komt er vanuit het westen hoge- en middelbare bewolking binnendrijven. Geleidelijk wordt de bewolking dikker en in de loop van de middag en avond kan er plaatselijk lichte regen of een bui vallen. Het wordt op veel plaatsen zomers warm. De maxima lopen uiteen van 23°C op de Wadden tot ongeveer 28°C in het zuiden. De wind is eerst zwak tot matig uit oost tot zuidoost, later in de middag en in de avond draait de wind van het westen uit naar zuidwest tot west. In het zuidwestelijk kustgebied wordt de wind dan enige uren vrij krachtig tot krachtig. (Bron: KNMI)