Weeroverzicht - 09-12-2016
Overwegend bewolkt en af en toe lichte (mot)regen
Opgesteld op vrijdag 09 december 2016 om 06.04 uur

Vandaag is het bewolkt met af en toe motregen. Verder is het op veel plaatsen nevelig en in het noorden en in het westelijk kustgebied komt plaatselijk ook mist voor. In de loop van de middag komen er in de zuidelijke helft enkele opklaringen en wordt het overwegend droog. Met een middagtemperatuur van rond 10°C is het zacht. De zuidwestenwind is matig, langs de kust en boven het IJsselmeer vrij krachtig, in de avond mogelijk enige tijd krachtig.


Vanavond klaart het eerst nog verder op. Komende nacht raakt het echter vrijwel overal weer bewolkt maar het blijft op de meeste plaatsen droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 4°C in het zuidoosten tot 9°C in het noordwesten. De zuidwestenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.



 


Zaterdag overdag is het bewolkt en valt er af en toe wat regen of motregen, eerst vooral de noordelijke helft en later mogelijk ook elders. In de avond gaat het van het noordwesten uit harder regenen. De maximumtemperatuur ligt rond 10°C. De zuidwestenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig. (Bron: KNMI)