Weeroverzicht - 27-12-2016
Vanochtend nog een enkele bui, verder perioden met zon en afnemende wind
Opgesteld op dinsdag 27 december 2016 om 05.28 uur

In het noorden en midden van het land is het half tot zwaar bewolkt, terwijl er in het zuiden brede opklaringen zijn. Een gebied met buien boven het midden van het land neemt de komende uren in activiteit af. De rest van de dag blijft het droog en zijn er wolkenvelden. Vooral in het zuiden en westen is er ook ruimte voor de zon. De middagtemperatuur ligt rond 9°C. De wind is westelijk en matig, 3-4 Bft. Aan zee is de wind krachtig, 6 Bft, in het waddengebied af en toe hard, 7 Bft. In de loop van de dag neemt deze af naar matig, vrij krachtig in het noordelijk kustgebied vrij krachtig.


Komende nacht wordt het in het midden en zuiden mistig, lokaal kan dit verkeersbelemmerend zijn. Elders zijn er opklaringen. Het blijft droog. De minima lopen uiteen van lokaal rond het vriespunt in het binnenland tot +4°C op de Wadden. Er staat een zwakke westenwind, die aan zee en op het IJsselmeer matig is. In het zuiden van het land valt de wind weg.
 


Morgen overdag kan het lang duren voordat de mist oplost en overgaat in lage bewolking. Op veel plekken is het bewolkt en grijs, maar in het noorden is er wat ruimte voor de zon. Het blijft droog. De maxima liggen tussen +1°C in gebieden met hardnekkige mist en 7°C in de noordelijke kustgebieden. Er staat een zwakke tot matige westenwind, die in de middag naar het zuidwesten draait en in de avond in de zuidelijke helft naar het zuidoosten. (Bron: KNMI)