Weeroverzicht - 22-12-2016
Bewolkt en af en toe (mot)regen, vanmiddag meest droog
Opgesteld op donderdag 22 december 2016 om 05.46 uur

Vanochtend is het bewolkt en valt er af en toe (mot)regen. In de middag wordt het geleidelijk op de meeste plaatsen droog en klaart het in het westen en noordwesten op, waardoor daar de zon nog even te zien is. In de avond breiden de opklaringen zich oostwaarts uit, maar dan kunnen landinwaarts ook enkele mistbanken ontstaan. De maximumtemperatuur ligt rond 8°C. De zuidwestelijke wind is matig, in het noordelijk kustgebied af en toe vrij krachtig.


In de nacht naar vrijdag wordt het op veel plaatsen nevelig en kan er vooral in het oosten en zuiden mist voorkomen. Verder komen er enkele wolkenvelden voor en komt de minimumtemperatuur omstreeks 3°C uit, in opklaringen komt de temperatuur lokaal mogelijk dicht bij het vriespunt uit. De zuidwestelijke wind is boven land zwak tot matig, in het Waddengebied af en toe vrij krachtig.
 


Vrijdag overdag is er vrij veel bewolking, hoewel de zon vooral in het zuiden ook af en toe te zien is. Eventuele mist lost in de ochtend op en het blijft tot de avond droog. In de avond wordt de bewolking dikker en gaat het van het westen uit af en toe regenen. De maximumtemperatuur ligt rond 7°C. De zuid- tot zuidwestenwind is eerst matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig. In de loop van de dag neemt de wind toe. In de avond staat in de kustprovincies boven land een vrij krachtige wind, aan zee en op het IJsselmeer neemt de wind dan toe naar hard, mogelijk stormachtig, 7 à 8 Bft. In de loop van de avond is daarbij in de kustgebieden kans op zware windstoten van ca. 80 km/uur. (Bron: KNMI)