Weeroverzicht - 24-12-2016
Wolkenvelden, droog, maar in het noorden kans op een bui. Doorstaande wind
Opgesteld op zaterdag 24 december 2016 om 06.50 uur

Vandaag zijn er, naast wolkenvelden, vooral in de ochtend zonnige perioden. Het blijft op veel plaatsen droog, maar in het zuidoosten kan er in de vroege ochtend nog wel wat regen vallen. In het noorden is er in de middag kans op een bui. Vanavond, kerstavond, neemt de bewolking verder toe en kan er ook elders af en toe wat regen of een bui vallen. Bij buien kunnen windstoten voorkomen. De middagtemperatuur ligt rond 9°C. De vlagerige wind is west tot zuidwest en matig, aan de kust (vrij) krachtig. In de loop van de dag neemt deze weer toe naar matig tot vrij krachtig, langs de kust naar krachtig tot hard, 6 à 7 Bft. In de loop van de middag en avond neemt de wind in het noordelijk kustgebied verder toe naar stormachtig en zijn er daar zware windstoten mogelijk tot rond 80 km/uur.


In de kerstnacht is het bewolkt met af en toe regen en motregen. Het wordt niet veel kouder dan een graad of 8 en in de tweede helft van de nacht loopt de temperatuur zelfs nog iets op. De west- tot zuidwestenwind is boven land matig tot vrij krachtig. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind krachtig tot hard, 6 à 7 Bft.



 


Op eerste kerstdag is het bewolkt, nevelig en vooral landinwaarts is af en toe lichte motregen mogelijk. Ondanks de bewolking is het zacht voor de tijd van het jaar met maximumtemperaturen rond 12°C. Er staat een stevige west- tot zuidwestenwind, boven land matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer van krachtig, 6 Bft, af en toe hard, 7 Bft. (Bron: KNMI)