Weeroverzicht - 25-12-2016
Bewolkt, zacht, vrij veel wind en soms wat (mot)regen.
Opgesteld op zondag 25 december 2016 om 05.30 uur

Deze eerste kerstdag verloopt bewolkt. In het oosten van het land regent het in de vroege ochtend, maar dit gebied trekt snel naar het oosten weg. Daarna is het vaak droog, maar af en toe lichte motregen is mogelijk. Het is zacht met maximumtemperaturen rond 12°C. Er staat een stevige west- tot zuidwestenwind, boven land matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig, 6 Bft, af en toe hard, 7 Bft.


In komende nacht naar tweede kerstdag, is het zwaar bewolkt. Lokaal kan lichte motregen vallen. Tegen het einde van de nacht bereikt een gebied met regen het noordwesten. De minimumtemperaturen liggen rond 10°C. Er staat een matige, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtige tot krachtige zuidwestenwind.



 


De regen trekt morgenochtend zuidoostwaarts over het land, waarna het droog wordt en de zon op veel plaatsen doorbreekt. In de avond trekken enkele regenbuien over het noorden van het land. De maximumtemperatuur wordt aan het begin van de ochtend bereikt en ligt rond 10°C. Daarna daalt de temperatuur naar circa 8°C in de middag. De wind draait in de ochtend naar het westen en is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig, 6 Bft, tot hard, 7 Bft. Vanaf de tweede helft van de ochtend neemt de wind in het noorden van het land toe, boven land naar krachtig, 6 Bft, aan de noord- en noordwestkust naar hard, 7 Bft, tot stormachtig, 8 Bft. In het Waddengebied komen dan geregeld zware windstoten voor van 80 tot 90 km/uur. (Bron: KNMI)