Weeroverzicht - 30-12-2016
In het westen eerst mistig. Verder meest bewolkt, in het zuidoosten ook zon
Opgesteld op vrijdag 30 december 2016 om 05.51 uur

Vooral in het westen en midden komt er vanmorgen op veel plaatsen (dichte) mist voor. Lokaal valt uit de mist motsneeuw. Het vriest vanochtend met uitzondering van de Wadden licht tot matig en zeer lokaal kan gladheid optreden. Overdag schijnt vooral in het zuidoosten en oosten de zon, de rest van het land houdt veel laaghangende bewolking en lokaal hardnekkige mist. In gebieden met hardnekkige mist of laaghangende bewolking blijft de temperatuur rond of iets boven het vriespunt steken. In het zuidoosten en langs de noordwestkust ligt de maximumtemperatuur 2 tot lokaal 5 graden boven het vriespunt. Er staat een zwakke tot matige, in het Waddengebied soms een vrij krachtige wind uit zuid tot zuidwest.


Komende nacht is het bewolkt en nevelig met in het westen en noorden mogelijk mist. Lokaal kan er wat motregen of motsneeuw vallen. In het zuidoosten zijn er eerst nog opklaringen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van -4°C in het zuidoosten tot +6°C langs de noordwestkust. Er staat een zwakke tot matige, langs de kust soms vrij krachtige wind uit zuid tot zuidwest.
 


Zaterdag overdag blijft het bewolkt en nevelig met soms wat lichte motregen, in Limburg kan eerst nog even de zon schijnen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van +3°C in het zuidoosten tot +8°C in het noordwesten. De blijft overwegend matig uit zuid tot zuidwest. (Bron: KNMI)