Weeroverzicht - 23-12-2016
Opklaringen, overdag af en toe zon. Vanavond regen en veel wind
Opgesteld op vrijdag 23 december 2016 om 05.16 uur

Vanochtend wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. In de middag is er af en toe zon, de maximumtemperatuur ligt rond 7°C. In de avond neemt de bewolking toe en gaat het van het westen uit af en toe regenen. De zuid- tot zuidwestenwind is eerst matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig. Geleidelijk neemt de wind toe en in de avond is deze vrij krachtig boven land en hard, mogelijk stormachtig aan zee en op het IJsselmeer, 7-8 Bft. In de kustgebieden is er dan kans op zware windstoten van 75-80 km/uur, langs de noordwestkust en op de Wadden mogelijk rond 90 km/uur.


De regen verlaat halverwege de nacht het oosten van het land en van het westen uit klaart het op. De minimumtemperatuur ligt rond 6°C. De wind draait in de eerste helft van de nacht van zuidwest naar west en neemt daarbij af naar matig, langs de kust (vrij) krachtig.




 
 
 


Zaterdag overdag is het wisselend bewolkt met af en toe zon en op de meeste plaatsen blijft het tot de avond droog. De middagtemperatuur ligt rond 8°C. De vlagerige wind is west tot zuidwest en neemt in de loop van de middag weer toe naar matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig tot hard, 6-7 Bft. (Bron: KNMI)